Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Indretning

Indret dig til en sundere livsstil

Sommer indbyder til en sund livsstil. Men hvordan bevarer vi gejsten om efteråret og vinteren?

Indretning er svaret!

4 tips til at byde naturen indenfor

Inviter krydderurterne indenfor
Forlæng sommerens høst fra haven ved at invitere krydderurterne ind i køkkenet. På den måde har du nem adgang til fx basilikum, timian, purløg osv. som kan forlænge følelsen af sommer. Samtidig kan det også inspirere dig til at spise mere grønt hele året. Vintersalater med fx kål kan være lige så lækre som en kartoffelsalat i de varme måneder. Det handler om at spise efter sæson, så råvarerne er mest friske og vitaminfyldte. Det kræver naturligvis lysten til grønt, så mind dig selv om, hvor lækker grønne urter kan være gennem velduftende krydderurter i køkkenet.

Leg med farver
Os skandinaver sætter stor pris på de stilsikre sorte, hvide og grå farver. Uden at træde nogen over tæerne kan vi vidst godt blive enige om, at disse monotone farver skaber ro og elegance. Men noget af det, der bl.a. løfter humøret om sommeren, er de glade, farverige farver.

Derfor kan det være en god idé at bringe farver ind i hjemmet i vintermånederne. Du behøver ikke nødvendigvis male en hel væg orange. Gå i stedet forsigtigt til værks, og køb en orange blender, kopper i forskellige farver, en gul lampe eller andre accessories til køkkenet, der fortsat kan give dit stilsikre køkken et friskt nyt pust.

Brug bruseren til at fremme din sundhed
Når det er sommer, bruger de fleste masser af tid udenfor i naturen. Herunder særligt på stranden, hvor vi bader i det friske hav. Man siger, at en gns. menneskekrop indeholder 50-65% vand, og derfor kan man sige at vand renser sjæl såvel som krop.

Ved at indrette badeværelset minimalistisk og med et godt brusehoved, kan du forlænge følelsen af frihed, naturlighed samt velvære. Her vil kunne stå og nyde vandet skylle ned over dig, men samtidig bruge bruseren til et koldt bad. Et koldt bad er en sand opkvikker, som skaber energi i din krop og frigiver endorfiner, hvis du føler dig træt. Tilmed er et koldt brusebad også godt for din blodcirkulation og kan hjælpe din krop til at holde varmen i de koldere måneder!

Byd naturen velkommen indenfor
Naturen har en beroligende effekt på vores sind. Det samme har kreativiteten. Om sommeren har vi nemmere ved at få vores natur-udefix dækket, fordi vejret oftere inviterer til en tur i haven, skoven eller på stranden. Men hvis det i stedet regner og er koldt udenfor, er det ikke det mest fristende at skulle ud.  Af denne grund er det en god idé i stedet, at invitere naturen indenfor. Det kan du gøre via kreative projekter, som du kan lave indenfor. Fx kan du lave smukke blomsterudsmykninger til væggen. Det kan være med til at styrke følelsen af at være i ét med naturen – uden at skulle bevæge sig ud i regn og blæst.

Du kan også dække et flot bord, vha. elementer fra naturen, fx blade, grene, blomster osv.

Dog skal det nævnes, at ovenstående tiltag aldrig kan stå alene i relation til træning. Det er fortsat vigtigt at dyrke sin 30 minutters motion om dagen. Træning med elastik er for eksempel en nem og effektiv måde at får rørt sig på, da det kan gøres hvor end du er, ude som hjemme. Hvis du ønsker at få inspiration til træning med en elastik kan du læse mere her.