Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

PR – Salone del Mobile

Den 12. oktober 2020

Verdens største møbelmesse aflyst

PRESSEMEDDELELSE: Verdens største møbelmesse, Salone del Mobile, som ligger i Milano, er aflyst for første gang i 59 år siden 1961, hvor messen blev lanceret. Det kommer som følge af COVID19’s opblomstring i særligt Norditalien. Milano er nemlig epicenter for COVID19 lige nu.

Endeligt, blev det besluttet i oktober 2020, som følge af COVID19’s udbredelse, at arrangørerne valgte helt at aflyse 2020-messen. Det oplyser Salone del Mobile i en pressemeddelelse:

”Selv om vi har været fast besluttet på at beholde den nye dato i oktober og lade det årlige event foregå som planlagt, betyder de nuværende uforudsigelige omstændigheder og usikkerheder, at årets Salone del Mobile alligevel ikke kan finde sted i år” 

Det betyder at verdens største møbelmesse, ind til videre, nu udskydes og med en forventning om, at blive afviklet mellem den 13. og 18. april 2021. Dette er af afgørende betydning, da messen her vil kunne fejre 60 års jubilæum, som forhåbentligt vil lokke endnu flere besøgende til designmessen.

Stå sammen, hver for sig

Messen skulle oprindeligt være afviklet fra den 1. september til og med den 6. september. På grund af COVID19’s udbredelse i Italien på daværende tidspunkt, valgte Salone Del Mobile i første omgang, at flytte den verdensomspændende designmesse til den 1. oktober til og med den 6. oktober.

I en officiel erklæring, fra Salone del Mobile’s bestyrelse udtales følgende:

”Som følge af et ekstraordinært møde i bestyrelsen for Federlegno Arredo Enventi og i lyset af det nuværende offentlige sundhedsnødstilfælde er det blevet besluttet at udskyde den kommende messe” 

I følgende fremgår det, at bestyrelsen viser stor opbakning til udskydelsen af messen, fra Milanos borgmester, Gisueppe Sala, som udtaler følgende i en video på twitter:

”Jeg opfordrer vores kollegaer i indretningssektoren og Salone Del Mobile til at stå sammen og sikre, at Milano ikke går helt i stå. Vi er nødt til at arbejde målrettet for at standse spredningen af virusset, men vi må også sørge for ikke at sprede en virus af mistillid”  siger Gisueppe Sala, Milanos Borgmester.

Konsekvenser
Beslutningen om at aflyse Salone Del Mobile har enorme konsekvenser for hele branchen. På de sociale medier synes at være to lejre. På den ene side dem der fuldt ud forstår beslutningen og bakker op pga. sundhedsfarerne ved at gennemføre et så internationalt event i et område, der er så hårdt ramt af Coronavirus, og på den anden side, de utallige personer og virksomheder, der mister tusindvis af kroner på ikke-refunderbare hotel- og flybestillinger.

Fakta til journalisten