Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Badeværelse

Badeværelse indretning

Vi kommer ikke uden om det – badeværelset er et af hjemmets vigtigste rum. Alligevel lægges der ikke altid så mange kræfter i indretningen af toilet og bad. Resultatet bliver derfor ofte, kedelige grå eller hvide fliser. Ofte er der kun plads til det mest basale, og i mange tilfælde bliver pladsen slet ikke udnyttet optimalt. Det er en skam, for med få midler kan du virkelig få dit badeværelse til at se flot ud. Du tilbringer jo en del tid hver dag på toilettet og i badet, det kan slet ikke undgås. Så hvorfor ikke sørge for, at indretningen af toilet og bad fungerer optimalt?

Når du skal indrette badeværelset, gælder samme princip som for boligens øvrige rum. Det gælder først og fremmest om at tage udgangspunkt i dine egne såvel som din eventuelle partner og børns behov, når badeværelset skal indrettes. Hvis I er en større familie, vil det være dejlig praktisk med mere end et badeværelse, hvis boligen giver mulighed for det. Så kan det ene badeværelse indrettes, så det egner sig godt til det hurtige bad om morgenen, mens det andet badeværelse, som typisk vil være lidt større, kan indrettes, så det er her, du kan slappe af med et langt og dejligt bad efter en lang dag på arbejdet.

I mange boliger har badeværelset begrænset plads, og her handler det om være lidt kreativ og udnytte pladsen optimalt. Skal du have lavet nyt badeværelse, kan du for eksempel undersøge, om du kan inddrage flere kvadratmeter til badet ved at tage en lille del af entreén eller et andet tilstødende rum, som ikke har brug for pladsen. En kvadratmeter eller to kan betyde, at du kan indrette badet med en brusekabine, som er delvist adskilt fra resten af badeværelset. Det vil du sætte stor pris på, når en afskærmet bruseniche betyder, at du kan holde resten af badeværelsesgulvet tørt efter et langt brusebad.

Små ændringer gør stor forskel i boligindretning af badeværelset

 

Det er også muligt at lave mindre omfattende ændringer, eksempelvis ved at udnytte pladsen under håndvasken til kurve eller skabe til opbevaring. Hvis der er plads nok, kan du få lavet indbyggede nicher til hylder og skabe i væggen.

I et lille baderum kan det være en udfordring at få plads til alle badeværelsets funktioner, og du kan hurtigt ende med et badeværelse, der føles trangt og besværligt at færdes i. For at undgå det kan du indrette badeværelset i zoner. På den måde kan I være flere, som bruger baderummet samtidig, uden at I går i vejen for hinanden.