Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Køkken

Hvordan indretter man et lille køkken?

Mangler du også inspiration til indretning af et lille køkken?

Bare rolig.. Så er du havnet det helt rigtige sted. På denne side finder du inspiration, ideer, tips og tricks til indretning af dit køkken. Uanset om dit køkkenet er lille, stort eller noget helt tredje kan det være en udfordring at håndtere indretningen. Det er ofte en svær balance at gør køkkenet funktionelt samtidig med at gøre det til et sted, hvor du rent faktisk har lyst til at være og opholde dig. Flere og flere ender med et køkken, der virker meget sterilt og kedeligt, og resultatet heraf bliver et køkken, hvis funktion udelukkende er et brugsrum. Som regel er det fint til madlavning, opvask og praktiske gøremål, men samtidig er det ikke et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Køkkenet skal uden tvivl være praktisk og funktionelt, men derfor skal det samtidig være et rum vi har lyst til at være i. Størrelsen på dit køkken skal ikke afholde dig fra at få begge dele.

Når man har et lille køkken handler det i høj grad om ikke at have for mange nipsting stående fremme, da det blot forstyrrer øjet. I et køkken under en madlavning har man ofte mange ting fremme og igang i forvejen, så der er ingen grund til at forstyrrer øjet med mere end højest nødvendigt. I et lille køkken skal du også overveje om du har brug for de ekstra maskiner, som mikroovn, røremaskine osv. som unægteligt vil tage meget af din køkkenplads. I et lille køkken er det også vigtigt at skabe praktiske systemer til dit køkkengrej, lige fra tagtøj til gryder og pander og tallerkner. Ved at lave systemer til alt vil du ofte opleve at du får mere plads. Du kan også foruden dine skabe i et køkken sætte hylder op som kan lette pladsen i dit køkken. Farvevalg er også vigtigt i små rum. Ved at vælge mørke farver kan det nemt virke mindre og mørkt, men ved at bruge lyse farver kan det ofte skabe mere plads og rum.

Få en masse inspiration til køkken og indretningstips nedenfor.

5 køkkenindretning tips til mere plads i køkkenskabe

 

Her bliver et lille køkkenskab udnyttet fuldt ud til opbevaring af mad. De små hylder kan trækkes ud, og alle madvarer er placeret i glas, bøtter eller små kasser, så du nemt kan se hvad der er hvad. Selv skabsdøren er udnyttet til ekstra plads med små minihylder ligesom i et køleskab.

 

Et træk-ud-skab kan gøre en verden til forskel i det lille køkken. Selv et par smalle hylder med en smule ekstra plads til dåser, krukker, krus, krydderibeholdere eller noget helt femte kan give mere overskud i køkkenet. Orden er også en god tommelfingerregel, når det gælder om at skabe mere plads til opbevaring. På billedet til højre ses det, hvordan man kan placere de forskellige køkkenredskaber og madvarer, så de både er lette at få fat på og ser pæne ud på hylden.

 

Glas er perfekt til at holde orden i dine madvarer, fordi du nemt kan se, hvad der er i de forskellige beholdere. Kurve og kasser, der er åbne i den ene ende, gør det nemt at få fat på tingene og holde et fast system, hvor alting har sin plads.

 

Når du holder orden i dine køkkenskabe og sorterer madvarer og køkkenredskaber, gør du ikke blot livet nemmere for dig selv, for samtidig bliver køkkenet også pænere og dermed rarere at opholde sig i. Med en kombination af åbne kasser til tekstiler og redskaber og lukkede glaskrukker til madvarer gør du livet meget nemmere for dig selv og familien.

 

Når du ikke har meget plads i køkkenet, er der ofte mulighed for at benytte rummet bag køkkendøren til ekstra opbevaring ved at sætte små, smalle hylder op på væggen. Eller du kan benytte pladsen på selve døren og lave en hylde til de små ting som for eksempel krydderikrukker.