Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Soveværelse

Soveværelse indretning inspiration

Soveværelset er det rum, hvor vi bedst af alt kan sove, lade batterierne op igen, og forberede os på morgendagen. Af denne grund er det derfor vigtigt, at soveværelset danner de rigtig rammer for ro og afslapning. Med det i mente, er det altså sjældent i dette rum, at det giver mening at gå fuldstændigt amok med farver og vilde interiørs.

I soveværelset handler det nemlig om at skabe en stille og rolig atmosfære. Det betyder dog også, at indretning af soveværelset kan være en stor udfordring, hvis man vil undgå, at rummet ikke blot bliver kedeligt og uden personlighed. Hertil kan man spørge sig selv: hvordan gør du dit soveværelse hyggeligt og samtidig behageligt at være i, uden at der er for meget, der forstyrrer øjet? Hvordan skaber du den helt rigtige stemning af ro, der giver de optimale vilkår for at kunne slappe af og hvile, uden at det bliver trist, bart og inspirationløst?

Selvom soveværelset ‘blot’ er det rum vi sover i skal det ikke snydes for at komme en tur gennem indretningskalkulen. Netop fordi det er her vi sover, er det særligt vigtigt at vi skaber det helt unikke forhold mellem ro og afslapning på den ene side, og stilfuldt på den anden side.

I soveværelset gælder det om at indrette rummet, så det er domineret af en rolig stemning. Derfor er det ikke en god idé at have forstyrrende elementer som computere, kontorarbejde og fjernsyn i soveværelset, for det kan være skidt både for din søvnkvalitet såvel som for indeklimaet.

I dette indlæg får du derfor 4 gode råd til, hvordan du kan skabe den optimale indretning af soveværelset. Brug rådene som en vejledning eller inspiration til din egen indretning af dit soveværelse.

Soveværelsesideer:

Undgå for meget støv i soveværelset

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor det altid ser ud til at støve mere i soveværelset end i boligens øvrige rum? En af årsagerne er, at vi ligger hele natten og drysser hudceller ned i sengetøjet. Derfor bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du indretter soveværelset med for mange ting – de tiltrækker nemlig mere støv. Eksempelvis kan åbne klædeskabe og bogreoler være vanskelige at støve af. Støv er også mere synligt på sorte og mørke møbler, hvilket hurtigt kan få soveværelset til at se støvet og snavset ud.

I soveværelset indretter vi os ofte med mange tekstiler, for det er med til at skabe hygge i rummet. Desværre har boligtekstiler den ulempe, at de tiltrækker støvmider. Det er heldigvis muligt at holde støvet nede, hvis du sørger for at vaske tekstilerne jævnligt og udlufte dagligt. Langt de fleste boligtekstiler tiltrækker støv, men nogle tekstiler såsom bomuld og hør er mere modtagelige overfor smuds end andre. Derimod er uld bedre til at modstå snavs.

Vælg et godt lys i soveværelset

For at få et godt lys i soveværelset bør du sørge for at have gode lyskilder, der kan lyse hele rummet op. Det kan gøres ved hjælp af én eller flere loftslamper med god lysspredning. Kombiner dette med en god skabsbelysning, enten ved hjælp af indbygget lys eller lys over skabene. Det er smart at kunne dæmpe belysningen, så lyset kan tilpasses de forskellige tidspunkter på døgnet.

Sengelamperne bør være afskærmede lamper, så du ikke bliver blændet, og så skal de kunne tændes og slukkes, uden at du behøver at rejse dig. Det gør nemt at lægge sig til at sove, når du er færdige med aftenens hyggelæsning ved sengetid. Sengelamper er samtidig velegnede til at dekorere rummet og skabe en hyggestemning i soveværelset.

Skab ro og velvære med farver og dekorationer

Som tidligere nævnt er det bedst at indrette soveværelset, så det har en rolig og behagelig stemning. Derfor er der mange, som indretter deres soveværelse i en enkel og diskret stil med lyse eller hvidmalede vægge. Hvide vægge er en god metode til at gøre rummet lyst og neutralt, men det kan også hurtigt virke koldt og sterilt. Det kan du kompensere for ved at give den hvide farve en smule glød, så nuancen bliver varmere – på den måde undgår du det sterile udtryk.

Forskellige tekstiler som sengetæppe, sengetøj, puder og tæpper kan bruges til at skabe kontraster og til at dekorere rummet med. Du kan også bruge boligtekstiler til at understrege en bestemt stil som for eksempel en minimalistisk, grafisk eller etnisk stil.

Vælg den bedste placering af møbler og interiør

Når du skal indrette dit soveværelse, gælder det om at finde de møbler og den opstilling, der bedst udnytter pladsen i rummet. Det skal være nemt at færdes i soveværelset, og der skal være godt med plads til at bruge sengen og klædeskabet.

De fleste har kun det mest basale interiør i soveværelset såsom seng og klædeskab til opbevaring af tøj. Hvordan du vælger at møblere dit soveværelse afhænger dels af rummets størrelse, dels af de møbler du vælger. Vi har ikke altid de store valgmuligheder, når vi skal møblere et rum, især hvis der ikke er så meget plads i rummet. Du kan være nødsaget til at placere din seng i et hjørne, selvom det er bedre at have plads til at bevæge sig omkring hele sengen. En seng placeret i et hjørne behøver ikke kun at være en ulempe. Du kan for eksempel udnytte væggene til at lave en hyggekrog med hovedgærde og smukke, bløde puder som dekoration.