Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Trends

Trends 2021

trends 2021

Forecast af farver og tekstiler 2021 +

Lad dig inspirere i en verden af farver og tekstiler

Verden er under forandring, og vi gennemlever store globale forandringer. Aldrig før har der været så stort fokus på klimaforandringer på samme tid med, at den teknologiske udvikling er i fremdrift. Disse nye og usikre tider har indflydelse på vores valg af design, herunder tekstiler- og farvepræferencer. Vi står overfor en tid med fokus på humanistisk design sideløbende med kontroversielle og modstridende design.

Overordnet kan trenden for 2021 indenfor møbel- og interiørbranchen, ifølge Karl Johan Bertilsson, NCS, tilskrives nøgleordene “contrasts and colour blocking.

De fire nye trends er som følger…

trends 2021

Trend 1: Virtual Relativity

På samme måde som Art Deco-perioden opstod ved ødelæggelsen under 1. verdenskrig, med sin nye slags overdådighed og ekstravagante farver, kan vi i dag se en lignende virkelighed opstået i takt med det nye globale klima.
I dag ønsker vi, at flygte fra virkeligheden ind i en mere velkendt, kontrollerbar og perfekt ‘verden’ – velvidende at den ikke er reel eller pålidelig.
Når verden udenom synes hård og voldsom, har vi brug for at forestille os en smukkere verden gennem vores fantasi – en relativ virkelighed.
Dette giver sig til udtryk gennem minimalistiske pastelfarver såsom lilla, lyserød og blå.

trends 2021

Trend 2: Bio-Depth

Vi dykker ind i en verden af mystik, samt den biologiske verden for, at finde sandheden. Vi søger ind i vores sjæl, og tror på, at lyset giver svar på sandheden. Vores velvære er vigtigere end materialisme, og oplevelser er derfor vigtigere end forbruget. Ydermere er vi bevidste om, at alt kunstigt er farligt for os og vores planet. Jorden er i sig selv perfekt, og vi forsøger derfor, at bruge naturen til at forbedre vores liv. Vi forsøger at finde en løsning for en bedre fremtid.
Dette bliver udtrykt gennem nye organiske, og ikke kunstige materialer med farverne blå, lilla, beige og lysegrønt.

trends 2021

Trend 3: Seeds

Som konsekvens af klimaforandringerne, ønsker vi i dag at høre til og have jordforbindelse. Vores rødder er derfor vigtige.
Vi genplanter vores frø for, at skabe en ny og bedre verden tilpasset vores tid. Vi tror på genanvendelighed, og at tingene skal ses som en del af en cyklus.
Bæredygtighed er således i stort fokus og giver sig blandt andet til udtryk i overfladerne som er flerfarvede, og ofte består af materialer af forskellig art, for at skabe modernitet.
Dette giver sig tilkende gennem farver som rød, grøn og gul.

trends 2021

Trend 4: Honesty

Vi har uendelige af informationskilder til at opnå viden, som foreligger forskellige versioner af ‘sandheden’. Vi har, på den ene side, en skepsis over for disse informationsstrømme, og forholder os ikke længere passivt, men stiller krav til, at blive oplyst om ‘det rigtige’. På den anden side, accepterer vi lydløst også denne nye virkelighed, hvor sandheden er blevet mere relativ.
Vi vil have et ærligt billede af den virkelige sandhed. Heraf kommer et stigende fokus på det rå og naturlige.
Dette ses gennem neutrale, brunlige og varme farver mellem orange og rød.

“Vi I vitra bruger meget de trendy farver sammen med de mere klassiske nuancer”
– Thomas Ellingsøe, VITRA

Videoen nedenfor præsenterer Farver & Tekstiler for 2021 med afsæt i Stockholm Furniture Fair 2020.

Euromonitor udgiver hvert år deres bud på det kommende års top 10 globale forbrugertrends. I 2021 tager alle de 10 trends udgangspunkt i følgende:

• Specifikke karakteristika og hvordan trenden manifesterer sig
• Arbejdsmiljø
• Data, der viser adfærd/motivation
• Casestudier om, hvordan industrier reagerer
• Et udsyn fra en af vores eksperter
• Den langsigtede virkning