Loading…

Her finder du inspiration til indretning

Klik på knappen nedenfor og udforsk en verden af boligindretning med os
Start udforskning

Trends

Trends 2021

trends 2021

Forecast af farver og tekstiler 2021 +

Lad dig inspirere i en verden af farver og tekstiler

Verden er under forandring, og vi gennemlever store globale forandringer. Aldrig før har der været så stort fokus på klimaforandringer på samme tid med, at den teknologiske udvikling er i fremdrift. Disse nye og usikre tider har indflydelse på vores valg af design, herunder tekstiler- og farvepræferencer. Vi står overfor en tid med fokus på humanistisk design sideløbende med kontroversielle og modstridende design.

Overordnet kan trenden for 2021 indenfor møbel- og interiørbranchen, ifølge Karl Johan Bertilsson, NCS, tilskrives nøgleordene “contrasts and colour blocking.

De fire nye trends er som følger…

trends 2021

Trend 1: Virtual Relativity

På samme måde som Art Deco-perioden opstod ved ødelæggelsen under 1. verdenskrig, med sin nye slags overdådighed og ekstravagante farver, kan vi i dag se en lignende virkelighed opstået i takt med det nye globale klima.
I dag ønsker vi, at flygte fra virkeligheden ind i en mere velkendt, kontrollerbar og perfekt ‘verden’ – velvidende at den ikke er reel eller pålidelig.
Når verden udenom synes hård og voldsom, har vi brug for at forestille os en smukkere verden gennem vores fantasi – en relativ virkelighed.
Dette giver sig til udtryk gennem minimalistiske pastelfarver såsom lilla, lyserød og blå.

trends 2021

Trend 2: Bio-Depth

Vi dykker ind i en verden af mystik, samt den biologiske verden for, at finde sandheden. Vi søger ind i vores sjæl, og tror på, at lyset giver svar på sandheden. Vores velvære er vigtigere end materialisme, og oplevelser er derfor vigtigere end forbruget. Ydermere er vi bevidste om, at alt kunstigt er farligt for os og vores planet. Jorden er i sig selv perfekt, og vi forsøger derfor, at bruge naturen til at forbedre vores liv. Vi forsøger at finde en løsning for en bedre fremtid.
Dette bliver udtrykt gennem nye organiske, og ikke kunstige materialer med farverne blå, lilla, beige og lysegrønt.

trends 2021

Trend 3: Seeds

Som konsekvens af klimaforandringerne, ønsker vi i dag at høre til og have jordforbindelse. Vores rødder er derfor vigtige.
Vi genplanter vores frø for, at skabe en ny og bedre verden tilpasset vores tid. Vi tror på genanvendelighed, og at tingene skal ses som en del af en cyklus.
Bæredygtighed er således i stort fokus og giver sig blandt andet til udtryk i overfladerne som er flerfarvede, og ofte består af materialer af forskellig art, for at skabe modernitet.
Dette giver sig tilkende gennem farver som rød, grøn og gul.

trends 2021

Trend 4: Honesty

Vi har uendelige af informationskilder til at opnå viden, som foreligger forskellige versioner af ‘sandheden’. Vi har, på den ene side, en skepsis over for disse informationsstrømme, og forholder os ikke længere passivt, men stiller krav til, at blive oplyst om ‘det rigtige’. På den anden side, accepterer vi lydløst også denne nye virkelighed, hvor sandheden er blevet mere relativ.
Vi vil have et ærligt billede af den virkelige sandhed. Heraf kommer et stigende fokus på det rå og naturlige.
Dette ses gennem neutrale, brunlige og varme farver mellem orange og rød.

“Vi I vitra bruger meget de trendy farver sammen med de mere klassiske nuancer”
– Thomas Ellingsøe, VITRA

Videoen nedenfor præsenterer Farver & Tekstiler for 2021 med afsæt i Stockholm Furniture Fair 2020.

Euromonitor udgiver hvert år deres bud på det kommende års top 10 globale forbrugertrends. I 2021 tager alle de 10 trends udgangspunkt i følgende:

• Specifikke karakteristika og hvordan trenden manifesterer sig
• Arbejdsmiljø
• Data, der viser adfærd/motivation
• Casestudier om, hvordan industrier reagerer
• Et udsyn fra en af vores eksperter
• Den langsigtede virkning

Ifølge Euromonitor er nøgleordene for globale forbrugertrends 2020: bekvemmelighed og personlig kontrol – forbrugerne skal finde en balance mellem disse to, hvilket ikke altid er lige nemt.

Beyond human
Beyond Human
-trenden viser, hvordan mennesker er begyndt at acceptere, at robotter eller anden kunstig intelligens kan udføre visse opgaver, der traditionelt udføres af mennesker. Skønt fuldstændig tillid til og universel adgang til denne teknologi vil tage mere tid, tager vi imod konceptet med AI-drevne robotter for vores egen velfærd, bekvemmelighed og komfort. At vokse op med teknologi som en integreret del af deres liv, vil Generation Alpha ikke skelne mellem digital og fysisk.

Catch Me in Seconds
Stryg, klik og rul er nu de vigtigste reflekser for at søge efter information blandt Catch Me in Seconds-forbrugere. Med forbedret teknologi, tilgængelighed og brug kan forbrugerne finde enorme mængder information med færre barrierer. Forbrugere har samme kapacitet til at behandle information som før, men kæmper nu med meget mere information at behandle, og de skal hurtigt identificere de mest relevante bits. De søger konstant personlig, autentisk og tiltalende kanaler. Catch Me in Seconds forbrugere ønsker, at mærker gør deres information, produkt eller service så tilgængelig som muligt inden for en kort tidsramme for at konkurrere med andre krav.

Frictionless Mobility
Forbrugerne ønsker friheden til at bevæge sig i stadig mere overbelastede byer, som de vil. Frictionless Mobility er nu forventningen som forbrugere bruger navigationsapps til at planlægge deres rejse og ønsker opdateringer i realtid om den bedste måde at komme fra A til B, uanset om det er med tog, taxa, el-cykel, scooter, helikopter eller en kombination af dem alle. Forbrugere ønsker, at deres transport over byer skal være modulopbygget og tilpasset deres individuelle behov i 2020, da de omfavner en overfyldt verden, der ikke længere ses som bil-først.

Inclusive for All
Mærker rækker ud til personer med fysiske eller mentale handicap og frigør potentialet for en Inclusive for All-forretningsmodel. Virksomheder omrammerer deres produkter og tjenester for at være mere tilgængelige for alle, repræsenterer enkeltpersoner ud over mainstream og hjælper med at reducere fordomme omkring mangfoldighed og forskelle. Mærker reagerer på et samfundsmæssigt skub for forandring. Virksomheder tager skridt mod ægthed og inkludering og sætter tilgængelighed i centrum for den nye produktudvikling.

Minding Myself
Minding Myself
bringer mental velvære i spidsen for forbrugernes bekymringer i 2020. En ud af fire voksne i den udviklede verden lider af angst. Alligevel får under halvdelen behandling. Samtidig er forbruget af selvmedicinerende stressaflastningsprodukter, såsom cigaretter og alkohol, faldende. I stedet søger forbrugerne resultatbaserede varer at adressere specifikke mentale velværebehov og forhindre de fysiologiske virkninger af stress, bekymring og søvnløshed. Fremtiden for socialt samvær vil blive tegnet. Ansvarlig stimulering og mental velvære vil være den nye normale, når forbrugerne søger deres “holistiske glade.”

Multifunctional Homes
I tider med økonomisk, politisk eller personlig usikkerhed drages forbrugerne til hjemmets bekvemmeligheder. I et forsøg på at slappe af og komme tilbage på sporet trækker forbrugerne sig tilbage til deres personlige sikre rum, hvor de er fri for distraktionerne i verden omkring dem. Selvom denne tendens ikke er noget nyt, vil forbrugerne for første gang ikke forlade deres hjem, men har det heller ikke
til. Takket være højhastighedsinternetadgang og innovative varer og tjenester er globale forbrugere i stand til at udøve, shoppe, arbejde og lege alt sammen fra deres Multifunctional Homes. Virkningen på regering, distribution og industrier er dyb og vidtrækkende.

Private Personalisation
Privat personalisering-
forbrugere forventer, at mærker skræddersy produkter og tjenester til dem, men alligevel skal de aflevere deres personlige oplysninger for at optimere deres oplevelse. Virksomheder investerer i algoritmer og dataindsamlingsmetoder for at opnå mere præcis markedsføring. Til gengæld forbrugere brug mindre tid på at undersøge produktmuligheder. Alligevel bliver forbrugerne stadig bekymrede over, hvem der har adgang til deres data, og hvordan de bruges. Mens nogle mærker skubber grænserne for den type information, de indsamler, forsøger andre at sætte nye standarder og appellerer til forbrugere, der foretrækker at forblive uden for nettet. Den private personaliseringstendens betyder, at forbrugere sandsynligvis vil fravælge de digitalt fremstillede oplevelser, som de ikke ser som en tilføjelse af værdi til deres liv.

Proudly Local, Going Global
Proudly Local, Going Global
bliver mere skarpt defineret og relevant i 2020. Det fanger det globale forbrugers ønske om at vedtage og appelere til
en følelse af individualitet og voksende national identitet fra lokal inspiration. Der er også en voksende forventning fra multinationale selskaber om at reagere passende og kreativt på lokal kultur, sociale normer og forbrugervaner. Nichemærker starter deres globale rute til succes ved at fremhæve deres lokale legitimationsoplysninger og holder dette på forkant med forbrugernes sind. Samtidig bliver multinationale virksomheder mere sofistikerede i at forme deres produkter til lokale smag og præferencer uden at miste deres centrale brandidentitet. At blive Proudly Local, Going Global trenden er en overbevisende forretningsstrategi til at vinde og bevare forbrugerloyalitet.

Reuse Revolutionaries
Dagens bæredygtighedsledere benytter sig af nye cirkulære forretningsmodeller, der sigter mod at tilbyde mere med mindre gennem deling, genbrug, genopfyldning og leje. Øget miljøbevidsthed driver Reuse Revolutionaries trenden, især for yngre generationer, der prioriterer oplevelser frem for ejerskab. Dette skaber bæredygtige forretningsmuligheder. Nye forretningsmodeller, der undgår affaldsdannelse, appellerer til mere etiske forbrugere, der tager bæredygtighed igennem produkter, der varer længere.

We Want Clean Air Everywhere
Voksende bekymring for personlig trivsel og miljøet sætter luftkvaliteten i rampelyset. At lægge pres på regeringer for at afværge stigende temperaturer manifesterer forbrugeraktivisme. Fra rejse tilbageslag til at gå veganer, disse foranstaltninger sigter mod at redde planeten fra potentiel økologisk katastrofe. We Want Clean Air Everywhere-trenden fremhæver, hvordan bevidstheden om luftforurening påvirker forbrugernes valg, og hvordan mærker positionerer sig for at målrette miljøbevidste forbrugere.

trends 2021